İngiltere Aile Birleşimi
Birçok kadın haftada 25 dolardan manikür alır, bu da beni şaşırtır.
Ama sonra tekrar söylendi. Makeup.com, tırnaklarınızın haftada bir kez ve ayda bir kez yapılmasını önerir (ve sadece salon ziyareti sırasında tırnaklarınızı evde yaparsanız).
Telaş, bazı insanlara her hafta iki ya da iki kez “kendi kendine bakım” için tırnaklarını yaptırmasını söyler. Belki de bu yüzden salonlar her yerdedir; endüstri 2010-2015 yılları arasında neredeyse ikiye katlandı.
Manikür her zaman bu kadar yaygın değildi. 20. yüzyılın başlarında, boyalı tırnaklar “hızlı kadınlar” içindi, Metropolitan Sanat Müzesi'nde ingiltere aile birleşimi araştırmacı ve “Çivi: Modern Manikürün Hikayesi” nin yazarı Suzanne E. Shapiro.
Shapiro bana, 20'li yılların sonlarında Fransa'da bir fad oldu ve ABD'ye Hollywood'la “normal bir kadın için Hollywood'un cazibesini yerine getirmenin ucuz bir yolu” haline getirdi. Revlon ve diğer makyaj şirketleri II. Dünya Savaşı çevresinde sahneye çıktı.
“Bu dönemin pazarlanması aslında oldukça vatansever, kadınları savaşın zorluklarına rağmen güzelliğini korumaya teşvik ediyor.”
Shapiro devam etti. 50'li yıllarda, dergiler kadınlara manikürlerin “sadece yapmak için değil, aynı zamanda yapmakta doğru olduklarını” söyledi. Shapiro, kadınların “dönemin bu uygun uyumu” na uymaya çalıştıkça, riskler standart prosedüre geçtiler. Bu mükemmel ev hanımı gibi görünüyordu.
“Saçları yapıldı. Ayakkabıları eldivenleriyle eşleşen çantasını eşleştirdi. Manikür, mükemmel bir şekilde bir araya getirilen bir kadının sadece bir yönü oldu, ”diye açıkladı Shapiro.
“Mükemmel bir ev hanımı” olmanın bile artık çok popüler olmasa bile, tırnak salonu endüstrisi astronomik olarak büyüdü. Amerikalılar, EPA'nın su ve havayı temiz tutmak için harcadıkları gibi, tırnak salonlarında yılda 4 milyar dolar harcıyor. Bu arada, EPA, temiz suya ve havaya milyarlarca dolar harcamak zorunda çünkü kısmen de oje gibi ürünler su ve hava kirliliği yaratıyor. Ve tabii ki, boş oje şişeleri, zımpara kağıdı parçaları ve kalan her şey genellikle çöplüklere gider.
Bazı insanlar gerçekten manikür almayı severler. Ama birçoğu onları aldırıyor çünkü böyle olması gerekiyormuş gibi geliyorlar; Filmler, ingiltere aile birleşimi reklamlar ve dergiler yaklaşık 70 yıldır kadınları anlatıyor. İnsanlar bana düz tırnakların iş görüşmelerinde profesyonelce görünmediğini söylediler. Söyleyeceğim: Kadınlar cildini kesmemeli, bir ton para harcamalı, kimyasallara maruz bırakılmamalı ve gezegeni kirletmemek için gezegeni kirletmemeli, bilirsin, parlatılmamalı.
Hattın başka bir yerinde bir manikür olabilir, ama kimsenin bir daha kesiklerimi kesmesine izin vermeyeceğim. Çünkü bu gerçek öz bakım.
Ya da sadece birkaç malzemeyle süper özel bir yemek nasıl yapılır.
Zorlu bir kolej ve yüksek lisans öğrencisi olmanın eski günlerine dönerken, tüm arkadaşlarımı ve ailemi bir araya toplayan DIY Noel hediyesi projelerini hayata geçirdim. Sıcak soslar yılı, hardalların yılı, korunmuş limon yılı, çiçek sirkesi yılı vb. Ama benim için en kalıcı olanı, ev yapımı makarnaların yılıydı, çünkü düzinelerce insan için makarna yapmadaki bu çöküş kursu kendime ikram hediyesi oldu. Hala çok hızlı yemek için elimde makarna yapmaktan hoşlanırken, şimdi unun şaşırtıcı derecede kısa bir sürede kaynar suya eriştiğini unutabiliyorum.
Ben genellikle hamur yoğurmak, dinlenmek ve elle yuvarlanmaya zaman için zaman zaman hafta sonu geceler için ev yapımı makarna rezerve ediyorum. Ancak daha hızlı geri dönüş süreleri için, bir mutfak robotu ve el ile çalışan bir makarna makinesi, bu işin hızlı çalışmasını sağlar. Yoğurmak için bir stand mikseri ve kesme için makarna ataşmanı kullanmak bunu daha da kolaylaştırır.
Makarnayı el ile yapmanın güzelliği ve yararları çoktur. Elinizde az miktarda malzemeniz olduğunda, ancak özel bir şey yapmak istediğinizde yapmak mükemmel bir şeydir. Un, yumurta, su ve tuz için makarna, ve sos ile basit bir şey, ve zeytinyağı, deniz tuzu ve bazı otlar kadar basit konuşuyorum. Kendi başına çok güzel, fazla gerektirmez; Sık sık taze domates ve tereyağlı bir zeytinyağı ya da zeytinyağlı bir tavada taze domates ve karabiber serpilir.
En sevdiğim şeylerden biri de boş bir tuval olması. Makarna hamuru kendisi için taze otlar, kuru otlar, baharatlar, kurutulmuş mantarlar, ingiltere aile birleşimi narenciye lezzetleri, taze pul biberler ekleyebilirsiniz, adını verin. Yukarıdaki ravioliste bahçeden adaçayı çiçekleri ekledim.
Düz kurutulmuş makarna ise ucuz olabilir, el yapımı / taze / gurme makarna çok pahalı alabilirsiniz. Evde yapmak çok daha ucuz.
Ticari olarak satılan çeşitli tam tahıl ve baklagilli makarnaları severim, ama ev için beyaz unlu yumurtalı makarna ile başlarım. Ben ağartılmış, organik çok amaçlı un, bazen bütün tahıl için beyaz tam buğday unu ekleyerek kullanırım. Semolina kullanmak için klasik bir un, ama genellikle kilerde tutmak bir şey değil.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder